A megyei bajnokságban jelentős változások történtek, az előző bajnokság bronzérmese Jászapáti visszaléptette felnőtt csapatát és csak utánpótlás csapatait indítja és ugyanaz a helyzet Martűvel is. A két visszalépő csapat helyét Kunszentmárton és Tiszaföldvár vette át.
Ugyancsak újdonság, hogy az ifjúsági (most U19) csapatok nem közvetlenül a felnőtt mérkőzés előtt, hanem másik nap általában vasárnap játszanak és nem a felnőtt bajnokság ifjúsági csapataival, hanem területi irányelvek szerint kerültek besorolva.

Az első fordulóban az igencsak átalakult és megerősödött Jászárokszállás az előző bajnokságban jobbára a hátsó régióban tanyázó Túrkevét fogadta.
Szinte megtippelhetetlennek tűnt mire lesz képes a hazai csapat az új igazolásokkal a tikkasztó melegben.

Az első félidőben jobbára tapogatózó játék folyt, itt is ott is lehetőségekkel, a vendégcsapatnak több volt ebből, főleg az utolsó 5 percben, de a kapuk érintetlenek maradtak.
A második félidő elejét is Túrkeve kezdte jobban, de negyedóra elteltével feljöttek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye.
Bal oldali bedobás tovább csúszott egy hazai játékos fején, éppen Hájos Norberthez, aki egy csel után kilőtte a hosszúsarkot. (1:0) A gól jót tett a mérkőzésnek, mert egymás után sorra dolgozta ki helyzeteit a Jászsági csapat.
A félidő közepén Nagy Ferenc két szép csel után Hájost ugratta ki, aki már csak a kapussal állt szemben, de nem sikerült második gólját megszereznie. Egyre jobban kinyíltak a vendégek, amiből egy újabb hazai helyzet adódott, de 3 az 1-ben szituációból sem tudtak betalálni.
A mérkőzés hosszabbításában az éppen pályára lépő Seres Ruben előtt adódott még egy óriási helyzet egy sarokrúgást követően ,de első érintésre fölé fejelt.
A mérkőzést végül is teljesen megérdemelten nyerte meg Jászárokszállás második félidei játékának köszönhetően.

Jánoshida csapata is jelentősen átalakult erre a bajnokságra. Nagy volt a mozgás a csapat háza táján.
Jászberényből és a Szolnoki MÁV-tól 3-3 játékos érkezett a csapathoz, bízva, hogy sikerül egy stabil csapatot kialakítani.
Újszászra látogattak szombat délután egy jó kezdés reményében. Az első félidőben két gólos hátrányba kerültek, amit a második félidő elejére sikerült ledolgozni, de ezzel el is lőtték puskaporukat, mert a hazai csapat újítani tudott és otthon tartotta a három pontot.

Jászfényszaru Csépán kezdte az idényt. A csapat a tavaszi idényhez képest nem sokat változott, a kispadon viszont Szabó Zoltánt Szászi Gábor váltotta.
A hazai csapatnál kezdte meg az új szezont az előző bajnokság gólkirálya Benedek Nándor, aki a Jászságiaknak is góllal mutatkozott be.
A mérkőzés nagyon simára sikeredett, bejött a papírforma, egyértelmű Csépai győzelem született.

Eredmények:
Jászárokszállás-Túrkeve 1:0 (0:0)
Újszász-Jánoshida 3:2 (2:0)
Csépa-Jászfényszaru 5:1 (1:0)