Az első fordulóbeli kisiklás után nem ígérkezett sétagaloppnak a Jászberényi FC hatvani vendégjátéka. Az átigazolási időszak szinte utolsó pillanataiban sem tétlenkedtek a jászberényi vezetők, mert tovább erősítették a csapatot. Páles Tamás a korábban még az első osztályt is megjárt védő volt az utolsó szerzemény most Rákosmentéről jött, aki mindjárt le is tette a névjegyét, igazolva, hogy jó döntést hozott a szakmai stáb leigazolásával.
A mérkőzés elején egyből magához ragadta a kezdeményezést a jászsági csapat és Ludasi Martin beadását Páles Tamás 5 méterről fejelte a hazai csapat kapujába. A folytatásban is jobbára a vendégek akarata érvényesült és a félidő vége előtt az Ulviczki Mihály buktatásáért megítélt büntetőből ismét Páles Tamás volt eredményes.

A második félidőre sem változott szerencsére a játék képe, továbbra sem találta a hatvani csapat a jászberényiek játékának ellenszerét, és az első negyedóra végén Bálint Artúr becselezte magát a 16-on belülre, majd a hosszú sarokba lőtte csapata harmadik gólját.
A kegyelemdöfést a mérkőzés utolsó perceiben Kis Károly adta meg, egy Szanyi bedobást a „kis” Igor Nicsenko megcsúsztatott és Kis kapásból a léc alá vágott.

Hatvan-Jászberéy FC 0:4 (0:2)

Góllövők: Páles Tamás 7’41’ Bálint Artúr 59’ Kis Károly 89’

Edzői nyilatkozatok:
Igor Nicsenko (Jászberény): Gratulálok csapatomnak, a tavalyi harmadik helyezett otthonában fölényes győzelmet arattunk.

Gömöri Ottó(Hatvan): Gyenge játékunkban a nagy meleg is közrejátszott, de a játékvezetők gyengébb szereplése még jobban hozzájárult.

Szerdán 17 órakor Magyar Kupa mérkőzésen Ajka NB II-es csapatát láthatjuk a Jászság fővárosában, bízunk benne, hogy a csapat folytatja jó szereplését.