A harmadik fordulóban Debrecen II. csapatát látta vendégül Jászberény FC. A vendégek megerősített kerettel érkeztek, több az NB I.-es játékost is felfedezhettünk az összeállításban.
Az első nagy helyzet mégis a hazai csapat előtt adódott, Tisza Kálmán kapott egy hosszú labdát, remekül vette át, azonban a vendégek kapusa bravúrral hárított.(óriási helyzet volt)
A 15. percben jobb oldali vendég támadás végén Bereczki Dániel is próbára tette a hazaiak kapusát, aki remek ütemben érkezett és tisztázott.
A félidő legszebb jelenetét Kis Károly mutatta be, egy óriási bedobás után ollózva lőtt, de a vendégek kapusa bravúrral védett.
Bal oldali vendég akció végén Páles Tamás mentett az utolsó pillanatban.

A második félidőre Igor Nicsenkó beállásával feljavult a hazaiak támadójátéka. Tíz perc elteltével Igor jó helyzetbe került, de akasztották a kaputól 25 méterre.
A megítélt szabadrúgáshoz Mile Krisztián állt és a jobb alsó sarokba bombázott. (1:0)
A bekapott gól után jobban kitámadtak a vendégek, így több lehetőség kínálkozott a hazaiak előtt is.
A vendégcsapatba a 75. percben még Dombi Tibor is beállt, óriási taps köszöntötte az egykori válogatott játékost.
Az utolsó negyedórában még egy lapáttal rátettek a csapatok és sorra dolgozták ki a helyzeteket, Igor 16 méteres lövését védte Balogh, majd Lékó Gergő találkozása sikerült elég érdekesre a vendégek portásával.
A mindent egy lapra feltevő vendégek között még Tisza lépett ki a felezővonalnál, de egyszer csak az előnyből hátrány lett, a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.

Egy nagyon jó mérkőzésen erős ellenféllel szemben, elveszett labdát nem ismerő, motivált hazai csapatot láthattunk. A helyzeteket, ha nagyobb százalékban ki tudja használni még sok örömet szerezhet lelkes szurkolóinak.

Nagyon kellett a győzelem mert a következő fordulóban Nyíregyházára utazik a gárda.

Igor Nicsenko: Jó játékkal nyertünk, gratulálok a csapatomnak.

Eredmény:
Jászberény FC-DVSC-DEAC II. 1:0 (0:0)