“Úgy szerettem élni, annyi dolgom volt még…”

Ma egy éve, hogy a Város Napja rendezvényein bizakodva köszöntöttük Pető Ádámot, városunk történelmének egyik legsikeresebb élsportolóját, aki többek között ezen, a szülők segítségével épített gyakorlópályán futotta első köreit.
Ezekkel a szavakkal vette kezdetét május elsején délelőtt az az ünnepség, melyen a Pető Ádám tiszteletére felújított pályát Emlékparkká avatták Jászfényszarun.

Az ünnepélyes Emlékpark avatásra egybegyűlteket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony köszöntötte, aki a meghatottságtól csak nehezen találta a szavakat.
Ádám nemcsak eredményeket ért el, hanem eredményeket ér el ma is – mondta. Ez a Pető Ádám Emlékpark avatás egy olyan rendezvény, ahol Ádám most is itt van, hiszen közösséget épít, mert itt mi egy közösség vagyunk. Itt van, aki szerette életében, aki versenyzett vele, aki szerénységét példaként követi.

Ezt követően egy, a szülők által választott verssel, – melyből a címben idézünk – emlékeztek Ádámra a jelenlévők.

Az emléktábla és emlékkő leleplezése után Kiss Gábor esperes plébános megáldotta az Emlékparkot, majd kezdetét vette a Pető Ádám Emlékfutam.

Pető Ádám 1994. augusztusában született. Jeles eredménnyel végezte mind az általános iskolát, mind a gimnáziumot. Gépészmérnöknek tanult. Négy éves kora óta motorozott.
A hazai endurózás ifjú tehetsége volt. Többszörös enduro magyar bajnok és a Cross-Country Europa-kupa Junior 3. helyezettje.

(Címbeli idézet: David M. Romano: Amikor a holnap nélkülem kezdődik)

 

1
Szólj hozzá!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Németh István Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Németh István
Vendég
Németh István

Nem tudom hol kezdjem Meghato volt az egész megnyitó,az összefogás a család az önkormányzat és a Jászfényszarui lakosok részéröl. Példaértékünek tartom az ott élő emberek magatartását és az eggyöt érzést amit Ádám és Családja iránt mutattak.Büszkék lehetnek erre a közösségre.
Sok sikert az elkövetkezö évekre és kitartást kivánok. Ádám mindig bennünk fog élni.