Birsalmasajt

A birsalmát jól megmossuk. Van aki héjastól főzi, de én meghámoztam és úgy daraboltam fel. Egy pici vizet tettem alá és megpároltam. A vizébe belefacsartam egy citromot, adtam hozzá egy pici kurkumát és egy pici gyömbért. Amikor megfőtt összeturmixoltam és addig főztem amíg besűrűsödött. Ez a művelet tart legtovább, de megéri, mert attól lesz kemény a sajtunk, ha a vizet elfőzzük belőle. Adtam hozzá kilónként 40 deka cukrot és még így is főztem 10-15 percig.
Folpack-kal bélelt formába öntöttem és hagytam szikkadni, majd másnap kiborítottam egy sütőpapírra, lehúztam a fóliát, hogy az a fele is megszikkadjon. Pár napig forgattam míg szeletelhető nem lett.

Nekem most nem volt dióm, de azt is lehet beleszórni, mert még ízletesebb lesz.

Papírdobozban tárolva hónapokig eláll.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés