Cseresznyebefőtt

cseresznyebefőtt

A cseresznyét lecsumázzuk és megmossuk. Én mindig beáztatom kb. egy órácskára, ha netalántán lenne benne kukac akkor kijöjjön, így véletlenül sem fog a már kész befőttben úszkálni.

Tisztára mosott üvegekbe rakom és leöntöm sziruppal, melyhez üvegenként 2-2,5 dl vizet és 10 dkg cukrot számítok. A végén minden üveg tetejére szórok egy nagyon pici (vigyázzunk, mert ha sokat teszünk a befőtt fogyasztásakor irritálni fogja a torkunkat) natrium-benzoátot. Ezután ráteszem az üvegekre a kupakokat és kidunsztolom.

Dunsztolás: Egy nagyobb lábas aljára teszek egy nedves konyharuhát, arra állítom az üvegeket, felöntöm vízzel az edényt úgy, hogy kb. az üvegek kétharmadáig érjen, majd szintén egy nedves konyharuhával letakarom. Lassú tűzön forralom fel a vizet, majd forrástól számítva kb. félórát hagyom. Utána kiszedem az üvegeket és egy papírdobozba rakom, majd pléddel letakarom. Csak másnap – amikor már teljesen kihűlt – rakom a kamrába.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés