Keményre főzünk 10 tojást. Közben egy avokádót két evőkanál lime, vagy citrom levével, sóval, borssal, egy-két gerezd zúzott fokhagymával, egy pici reszelt vöröshagymával és egy kis korianderrel összeturmixolunk. Amikor kész, hozzáadjuk a főtt tojások sárgáját és azzal is összeturmixoljuk.
A kész töltetlékkel megtöltjük a tojásokat. Tetejét grillezett sajtdarabkákkal és friss petrezselyemzölddel díszítjük.

A sült zöldségekhez a kelbimbót, a felszeletelt kaliforniai paprikát, a nagyobb darabokra vágott hagymát és a burgonyát tepsibe szórjuk, meghintjük sóval, borssal, és jó sok oregánóval és meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal. 40 percre betesszük a sütőbe, 180 fokon megsütjük.

Ezalatt egy tányérra halmozzuk a bébi spenótot, madársalátát, rukkolát, rámorzsolunk egy kis fetasajtot és erre a salátaágyra tesszük a sült zöldségeket.

Tálalhatjuk rizzsel is.