Célszerű csont nélküli csülökhúst venni, mert akkor nem kell bajlódni a csontozással.

Elsőként jól mossuk meg a csülköt, majd kockázzuk fel. Ha túl zsíros akkor szoktam hozzátenni egy kis combot is.
Két fej vöröshagymát aprítsunk fel és zsiradékban diszteljük aranysárgára, majd adjuk hozzá a húst. Nagy lángon állandó keverés mellett süssük fehéredésig, és csak ezután – eddig vegyük le a tűzről – adjuk hozzá a pirospaprikát. Sózzuk meg és ízesítsük borssal, s végül öntsük fel vízzel.

Előbb erős tűzön, majd kis lángon fedő alatt főzzük, kavarjuk meg gyakran, ha kell pótoljuk a vizet és ízesítsük utána, ha kívánja.
Amikor már majdnem puha a húsunk adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát és egy kis vörösbort. Főzzük készre és főtt burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.

Ha csak aznapi fogyasztásra készítjük akkor a burgonyát bele is főzhetjük, így sokkal ízletesebb lesz.