kaporszószos tészta

Az elmúlt hetek esőzései rengeteg zsenge kaprot csalogattak elő a kertemben. Nagyon szeretem a friss kapor illatát, és a kapormártásról is hallottam már, de még sosem készítettem. A sok kapor láttán gondoltam itt az ideje kipróbálni. Kár lett volna kihagyni, mert tényleg nagyon finom.  Igaz húsokhoz ajánlják, én azonban tésztát főztem hozzá és megbolondítottam egy kis parmezán sajttal.

Elkészítés és hozzávalók:

Egy közepes vöröshagymát sajtreszelőn lereszeltem és kb. 5 deka vajon megdinszteltem. Rádobtam egy jó nagy csokor apróra vágott kaprot és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Sóztam, borsoztam. Kb. 10 percig főztem lassú tűzön. Ezalatt elkészítettem a habarást egy evőkanál lisztből és 2 dl főzőtejszínből. Végül az egészet jól összeforraltam.

Ilyen egyszerű!