Olcsó és finom vacsora pillanatok alatt

Egy csomag élesztőt pici cukorral felfuttatunk 2,5 dl langyos vízben, hozzáadunk 50 dkg lisztet és egy kiskanál sót. Jól összedolgozzuk és meleg helyre tesszük. Az a jó, ha kissé lágy tésztát kapunk. 15-20 percig kelesztjük. Utána tepsi méretűre nyújtjuk és kicsit elősütjük. Amikor már félig megsült a tetejét megkenjük tejföllel és ízlés szerint gazdagítjuk.
Ha szeretjük a fokhagymát, törhetünk 4-5 gerezdet a tejfölbe, és így kenjük a tésztára. Gazdagíthatjuk apróra vágott bacon szalonnával, de akár füstölttel is. Megszórhatjuk karikára vágott lilahagymával, esetleg reszelt sajttal, de gazdagíthatjuk akár gombával is.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés