Egy szép padlizsánt egy-másfél centis darabokra szeletelünk. Picit megsózzuk és tepsibe rakva kb. félórát sütjük. A sütés félidejénél megforgatjuk őket. Közben elkészítjük a szószt, amelyhez egy fej összeaprított vöröshagymát megdinsztelünk, majd adunk hozzá három gerezd zúzott fokhagymát. Felöntjük két deci házi paradicsomlével, vagy egy doboz konzerv paradicsompürével, dobunk bele pár szem olívabogyót, meghintjük borssal és oreganoval. Ne sajnáljuk a borsot és az oreganot. Kevergetve sűrűsödésig főzzük.
A tepsiben lévő padlizsánokra halmozzuk a szószunkat, teszünk rá mozzarella sajtot, és megszórjuk parmezán sajttal (jó a trappista is) és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalhatjuk rizzsel, krumplipürével, de pirítóssal is nagyon finom.