Elsőként mossuk át a savanyú káposztát, majd meleg vízben a füstölt húst (tarja, comb, csülök vagy bordaporc). Tegyük egy nagyobb lábasba majd aprítsunk rá két jó nagy fej vöröshagymát és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük kb. egy órát, majd adjuk hozzá a hántolt árpát (gersli, árpagyöngy), melyet a főzés megkezdése előtt már beáztattunk.
Továbbra is fedő alatt főzzük, de már sűrűbben kevergetve, mert a hántolt árpa magába szívja a vizet és odasülhet, ha nem figyelünk rá. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak kis mennyiségben.

Készítsünk világos rántás, melybe tegyünk jócskán pirospaprikát és ezzel sűrítsük be a káposztánkat, ha már minden megfőtt benne.

Ne sózzátok meg csak a végén, ha szükséges, mert a káposzta és a füstölt hús is általában elég sós.

Másnap talán még finomabb!