Pásztortarhonya

Először készítsünk elő minden hozzávalót. 3-4 szem burgonyát hámozzunk meg és vágjuk apró kockákra. Egy jó nagy fej vöröshagymát, két ujjnyi füstölt szalonnát szintén kockázzunk fel. A kolbászt pedig karikázzuk fel.

Ha mindent előkészítettünk akkor elsőként a szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, fonnyasszuk kicsit és mehet hozzá a tarhonya (fél zacskó). Az egészet pirítsuk szép aranybarnára. Ha elkészültünk öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor szórjuk rá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Aki szereti, tehet bele kicsi majoránnát is.

Fűszerezés után adjuk hozzá a burgonyát és a kolbászt. Töltsük után a vizet, annyira hogy ellepje a hozzávalókat. Főzzük készre.

Gyors, egyszerű és finom!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés