Fogtam egy hőálló tálat. Belekarikáztam a lila hagymát, meglocsoltam egy kevés olajjal.

Beborítottam savanyú káposztával. (Ha túl savanyú akkor öblítsük át előtte.)

Erre tettem a barna rizst, amit enyhén sós vízben kifőztem. (A savanyú káposzta alapból sós, ezért vigyázzunk a sózással.)

Most következett a sóval, borssal elősütött hús (nálam csirkemell), amit a végén egy kis fokhagymával még megbolondítottam 🙂 Szeretem a fokhagymát, persze el is hagyható.

Az egészet befedtem káposztával.

Majd megkentem tejföllel.

És megsütöttem.

Én ehhez az adaghoz négy lila hagymát, kb. fél kiló savanyú káposztát, egy zacskó barna gyors riszt, huszonöt – harminc deka csirkemellet (vékony csíkokra szeletelve, de lehet darálva is), és egy kispohár tejfölt használtam fel, és természetesen só, bors, fokhagyma, pici olaj.

Készíthetjük zsírosabb húsból is, vagy kockázhatunk a tetejére füstölt szalonnát, esetleg gazdagíthatjuk néhány füstölt kolbász karikával.