Általában bableves párosítással készítem ezt a tésztát, ugyanis a bablevesben főtt füstölt sonkát (tarja, csülök) használom fel hozzá. Így ízletes lesz a levesem és laktató a második fogás is.

Sós vízben kifőzünk egy csomag hosszú metéltet, vigyázzunk ne főzzük túl, mert akkor mancsos lesz. Amíg a tésztánk fő, kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott főtt sonkánkat.
Amikor elkészült még melegen hozzáadunk egy pohár tejfölt és kb. 10 dkg reszelt sajtot és jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát is.
Az egészet egy hőálló tálba tesszük és reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben aranysárgára sütjük.

Ez az adag egy négytagú családnak ebédre és vacsorára is elég.

Igaz ez az étvágytól függ 🙂