A burgonyát (kb. egy kiló) jól megmossuk, lecsepegtetjük és egy tepsiben héjában megsütjük. Ha kész nedves konyharuhába csavarjuk pár percre, így könnyebben lejön a héja.
Amikor már meghűlt annyira, hogy állja a kezünk, megpucoljuk és megtörjük. Adunk hozzá két tojás sárgáját, tíz deka lisztet, sót és jól összedolgozzuk. Ha kívánja akkor tovább lisztezzük. Több darabra vágva csíkokat sodrunk, feldaraboljuk és lisztes deszkán megsodorgatjuk, majd félre tesszük pihenni. Közben felforraljuk a főzővizet és elkészítjük a sajtmártás.
Amikor a vizünk forr beletesszük a krumpli nudlijainkat (természetesen nem az egészet egyszerre) és amikor feljönnek a víz tetejére már ki is szedjük őket.
Az így elkészített gnocchit különböző mártásokkal tálalhatjuk.

Sajtmártás lásd itt.