Variációk lángosra

lángos

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, az étolajat és a sót, összekeverjük, s végül összedogozzuk a liszttel. Meleg helyen kb. egy órát kelesztjük.

Vizes kézzel kiszaggatjuk és megsütjük. Elég nagy adag, ezért csak annyit süssünk amennyit a család egyszerre elfogyaszt. A maradékot pár napig a hűtőben tárolhatjuk és mindig frissen süthetjük.

Fogyaszthatjuk simán, tejfölösen, fokhagymásan, sajtos-tejfölösen, ki hogyan szereti, de fel is tuningolhatjuk 🙂 Utólag sózni már nem szükséges, mert a tészta elég sós.

Mi így szeretjük: megkenjük tejföllel, megszórjuk konzervkukoricával, pár karika virsli, néhány szelet lila hagyma, uborka és paradicsom és végül megszórjuk reszelt sajttal.

Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 0,5 l tej, 1 tejföl, 2 tojássárgája, 1 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál só, 1 kg liszt.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés