Babból többféle ízesítéssel készíthetünk levest, főzhetjük tejfölösen, zöldségesen, de nálunk a füstölt bordaporcos változat a legkedveltebb.

A babot főzés előtt pár órára áztassuk be, így gyorsabban fő. A bordaporcot daraboljuk fel és tegyük fel főni a babbal és a zöldségekkel, tegyünk bele egy kisebb vöröshagymát és egy-két gerezd fokhagymát.
Fedő alatt kis lángon főzzük, így gyorsabban fő, és ízletesebb is lesz.

Amikor a hús és a bab megpuhult berántom. A rántást kicsit sötétebbre készítem, – de azért ne égessük oda 🙂 – és pirospaprikával ízesítem.

Sót csak forrás után szoktam bele tenni, ha kívánja. A füstölt húsok általában sósak és van amikor egyáltalán nem is kell sózni a levest.

Újraforrás után már fogyaszthatjuk is.