Gyümölcsleves

Tegyünk fel vizet egy fazékban pici sóval és ízlés szerinti fahéjjal. Amikor a vizünk forr, tegyük bele a fagyasztott gyümölcsöket és várjuk meg míg újra forrni kezd.

Ezalatt keverjünk el egy csomag vanília pudingot 5-6 kanál cukorral és 2-3 deci tejjel. Ha a levesünk újra forr öntsük bele. Keverjük meg és forraljuk össze. Ha kívánja, akkor adhatunk még hozzá cukrot.

Mihelyt forr azonnal zárjuk el alatta a lángot. Nem szabad túlfűzni, mert akkor a gyümölcsünk szétfő.

Amikor leveszem a tűzhelyről akkor szoktam belefacsarni egy fél citromot és akkor teszem bele a szedret. A citromlé és a szeder nemcsak kiválóan ízesíti, de szép színt is ad a levesünknek.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés