A húslevest a szokásos módon feltesszük, amíg felforr elkészítjük a töltelékeket. Két – három szelet szikkadt kenyeret vízbe áztatunk. Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk (vagy lereszeljük) és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk két lekapart csirkemájat és azzal tovább pirítjuk. Amikor kész a tűzről levéve belecsavarjuk az áztatott kenyeret, majd adunk hozzá egy tojást és jól elkeverjük. Sóval, borssal, vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
Folpackból levágunk két egyforma darabot (kb. 50 cm) és kettéosztva a masszánkat rudacskákat formázunk úgy, hogy a két végét be tudjuk kötni.

Eddigre már a levesünk is felforrt, lehabozhatjuk és a zöldségekkel együtt bele tehetjük a töltelékünket is. 15-20 percig főzzük a levesben, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt egyik végét felnyitva kicsúsztatjuk és felszeleteljük, majd a kész levesben tálaljuk

Megjegyzés: a töltelékeket kifőzhetjük ételízesítős vízben is.