Hagymát kevés olajon párolni kezdjük,hozzáadunk kettő szelet csíkokra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, curryt, gyömbér port. Amikor a fűszerek illata felcsap, beletesszük a korábban megpucolt és felkockázott tököt és burgonyát.

Átforgatjuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a zöldséglével.
Lefedjük, forraljuk és addig főzzük még a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.

Ezután botmixer segítségével összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,  felöntjük a tejszínnel és újra felforraljuk.

Tálalásnál csíkokra vágott sonkával és a megpirított tökmaggal díszítjük.

Hozzávalók: 
2 főre:

1 kg sütőtök
3 közepes krumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g szeletelt füstölt sonka
2-3 kk.curry
2-3 kk. gyömbér
1,5 l zöldséglé /kockából is lehet/
2,5 dl tejszín
só,bors, tökmag a tálaláshoz

Beküldő: Mamó