35 dkg teljes kiőrlésű lisztet elkeverünk 20 dkg zabpehely liszttel, 2 kávéskanál sóval, 1 kávéskanál borssal és 2 kávéskanál sütőporral. Megolvasztunk 10 dkg kókuszzsírt és a lisztes keverékbe tesszük. Ütünk bele egy tojást és egy pohár natúr joghurtot is beleteszünk. Az egészet jól összedolgozzuk, másfél centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Tetejére szórhatunk sajtot, vagy különböző magvakat. 220 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Az íze a Korpovit kekszhez hasonlít.

Tovább fejlesztett változat 🙂

Az előző adag annyira ízlett mindenkinek, hogy gondoltam megvariálom kicsit.

Elhagytam a zabpehely lisztet, és megnöveltem két kávéskanálra a borsot, illetve 3 gerezd fokhagymát és egy kis metélőhagymát is vágtam bele. Kissé lágyabb lett a tészta, de pár pillanat alatt a liszt magába szívta a joghurtot és a tojást, és már lehetett is vele dolgozni. 24 darab normál méretű pogácsa jön ki ebből az adagból.

Másnap is finom.