A zöldségeket (1 kg franciasaláta alap) sós vízben megfőzöm. Keményre főzök öt tojást. Amíg kihűlnek a hozzávalók elkészítem az öntetet, melyhez 6 evőkanál majonézt elkeverek 3 evőkanál tejföllel, sózom, borsozom.
2,5 dl húslevesben elkeverek egy csomag zselatint és összemelegítem, majd lehűtve a majonézes mártáshoz adom.
Egy meghámozott almát pici kockákra vágok és meglocsolom egy citrom levével.
Amikor minden kihűlt összekeverem a hozzávalókat és a mártást.

Egy őzgerinc formát (lehet más is) kibélelek folpackkal úgy, hogy a szélein túlérjen és ebbe öntöm a saláta felét. Ráhelyezem a főtt tojásokat és befedem a saláta másik felével. Kicsit megütögetem, hogy egyenletesen kitöltse a formát. Ráhajtom a folpack széleit és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap lehet szeletelni.