Aranygaluska

4 dl tejet pici cukorral meglangyosítok és felfuttatok benne egy csomag élesztőt.Utána hozzáadok 3 tojássárgáját, 2 evőkanál étolajat, 6 dkg cukrot, egy csipet sót és 60 dkg liszttel jól eldolgozom. Hozzáadok még egy citrom reszelt héját is. Ne ijedjünk meg, ha kicsit lágy a tésztánk, nem szabad tovább lisztezni, amikorra megkel pontosan jó lesz.

Lefedve félórára meleg helyre teszem, hogy megkeljen.

Amíg a tészta kel addig 10 dkg diót ledarálok és elkeverem 10 dkg cukorral. A megkelt tésztából rudakat sodrok és két ujjnyi darabokra vágom, megkenem őket olvasztott margarinnal és a dióba forgatom. Egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe rakom és 180 fokos sütőben megsütöm.

Amíg a tészta sül elkészítem az öntetet, melyhez egy liter tejben felfőzök egy csomag vaníliás pudingot, egy csomag vaníliás cukorral és 3-4 evőkanál kristálycukorral.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés