4 dl tejet pici cukorral meglangyosítok és felfuttatok benne egy csomag élesztőt.Utána hozzáadok 3 tojássárgáját, 2 evőkanál étolajat, 6 dkg cukrot, egy csipet sót és 60 dkg liszttel jól eldolgozom. Ne ijedjünk meg, ha kicsit lágy a tésztánk, nem szabad tovább lisztezni, amikorra megkel pontosan jó lesz.

Lefedve félórára meleg helyre teszem, hogy megkeljen.

Ebből az adagból két fonott kalácsunk lesz, ezért én általában úgy szoktam, hogy egyiket diósnak, másikat kakaósnak készítem.

25 dkg margarint 20 dkg porcukorral mikróban meglangyosítok, és hozzákeverek 20 dkg darált diót. Ez lesz majd a töltelékünk.
Ha kakaósat is készítünk akkor a megolvasztott margarint kettéveszem és egyik felébe egy evőkanál kakaót, másikba diót teszek.

Amikor a tésztánk megkelt, hat egyenlő résztre vágom, egyenként kinyújtom és megkenem a töltelékkel. Felsodrom és a három-három rúdból fonott kalácsot készítek.
A tepsiben kicsit még kelesztem, majd sütés előtt megkenem tojásfehérjével. Kb. 180 fokon sütöm.