Diós szelet

Először a kakaós tésztát nyújtjuk ki. Zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe tesszük, majd megkenjük baracklekvárral. Erre helyezzük a sárga tésztát, ezt is megkenjük lekvárral.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 16 dkg darált dióval elkevert 20 dkg porcukrot, majd a tészta tetejére simítjuk. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Tálalás előtt a tetejét meghintjük porcukorral.

Hozzávalók:

35 dkg lisztet 15 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzáadunk 15 dkg kristálycukrot, 3 tojássárgáját, 1 csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, pici reszelt citromhéja és kevés tejjel összegyúrjuk. Két részre vesszük, majd egyik felébe 1 evőkanál kakaót teszünk.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés