Gundel palacsinta

Elsőként süssük ki a palacsintákat, melyhez üssünk fel két tojást, keverjünk hozzá pici sót, egy kanál cukrot és fél liter tejet, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá kb. 30 dkg lisztet és végül fél deci étolajat. Erre azért van szükség, mert ettől nem sül oda és nem kell a palacsintasütőt minden palacsinta előtt olajozni.
Akkor jó a tésztánk, ha szép sima és csomómentes. Minden palacsinta sütése előtt keverjük fel a tésztánkat, mert a liszt leülepszik benne és a végére besűrűsödik.

Ha kisültek a palacsintáink elkészíthetjük a tölteléket. Ehhez másfél deci tejet forraljunk fel egy kanál cukorral és adjunk hozzá 10 dkg darált diót, egy csomag vaníliás cukrot, pici reszelt citromhéjat, mazsolát és rumot ízlés szerint.

Ezután jöhet az öntetünk. Két tojássárgáját keverjünk simára egy csomag vaníliás cukorral, egy evőkanál cukorral, egy evőkanál kakaóval, és egy evőkanál liszttel és fél deci tejjel. Az egészet gőz fölött főzzük sűrűre. Amikor kész ehhez is adhatunk egy pici rumot.

A palacsintákba halmozzuk a diótölteléket, négybe hajtjuk és leöntjük csokimázzal.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés