Janó kedvenc kivitortája

A tésztához a tojások sárgáját a cukor 2/3-ával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Hozzákeverjük a tojás sárgákhoz,
majd a lisztet hozzászitáljuk és a darált mandulát is óvatosan hozzákeverjük.
Kivajazott, belisztezett 26 cm átmérőjű tortaformában egyenletesen elsimítjuk, majd közepes lángnál kb. 25 percig sütjük.

A krémhez a citrom levét a pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos hozzákeverjük a margarint, valamint a mandulaaromát, mellyel világoszöldre színezzük.

A tortakorongot lapjában elfelezzük, az egyikre a krém 1/3-át rákenjük, majd a meghámozott, felszeletelt kivivel kirakjuk. A másik tortalapot is megkenjük 1/3-nyi krémmel és ezzel lefelé a kivikre borítjuk. Krémmel a tetejét is megkenjük, de tegyünk félre belőle annyit, hogy az oldalára is jusson. A tortaformába
visszaillesztjük, a tetejét felszeletelt kivivel kirakjuk.
A tortazselét az előírás szerint elkészítjük, majd langyosan a tortára simítjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Végül a torta oldalát a maradék krémmel megkenjük. Hulala tejszínnel és színes tortadarával vagy szeletelt mandulával díszítjük.

Hozzávalók:
a tésztához:5 tojás 5 ek. vaníliás cukor 5 ek. liszt 2 ek. darált mandula
a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt
a krémhez: 2 cs. főzni való vaníliaízű pudingpor 20 dkg kristálycukor 5 dl tej ½ citrom leve 2 tojás 20 dkg Rama sütőmargarin pár csepp mandulaaroma
a rétegezéshez: 10 db kivi
a tetejére:  1 csomag színtelen tortazselé
az oldalára: tejszínhab színes tortadara vagy szeletelt mandula

Beküldő: Vera

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés