A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. 625 ml tejet 1 db vaníliarúddal épphogy felforralunk, majd félretesszük.
A karamellhez egy vastag falú lábasba tesszük 90 g cukrot, melegítjük, közben forgatjuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverünk két evőkanál vizet. Hat szuflés tálka aljába elosztjuk a karamellt.

Egy tálban kikeverünk 125 g cukrot 3 tojással és 3 tojássárgájával, rászűrjük a felforralt tejet, és a tálkákba öntjük a krémet.

Mélyebb tepsire helyezzük a tálkákat, a tálkák feléig felengedjük a tepsit vízzel és mehetnek is a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat kiszedjük a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk a karamellöntetes pudingot.