kifli teljes kiőrlésű lisztből

Kimérjük a hozzávalókat. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben.

Majd tésztává gyúrjuk. Kicsit pihentetjük (5-10 perc), keleszteni nem kell. Két részre vesszük.

Az egyik cipót kinyújtjuk, majd négyfelé vágjuk.

Az így kapott negyedeket tovább nyújtjuk.

A szélesebb oldalánál kezdve feltekerjük. Kifli alakúra formáljuk és tepsibe tesszük.

Ha mind a nyolc kiflink megvan, a tetejüket megkenjük tejjel, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Hozzávalók: 2,5 dl tej (tegyünk bele egy pici cukrot) 2.5 dkg élesztő, 15 dkg graham liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál só, 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.

A sütéshez a sütő aljára egy tepsiben, vagy tálban tegyünk vizet.

Miért jó, ha magunk készítjük? Mert így tudjuk, hogy mit eszünk 🙂

Jó étvágyat!