Hozzávalók:
50 dkg liszt
egy csomag szárított élesztő, vagy egy fél csomag friss
2 dl tej
2 evőkanál cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
1 kiskanál só

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a vaníliás cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk, és hozzáadjuk a lisztet, amibe belekeverjük a sót és a cukrot, majd a puha margarinnal jól összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva úgy 30-40 percig kelesztjük, majd fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztát 3 centis csíkokra vagdossuk.
Én a papírtörlő gurigáját vontam be alufóliával, és arra tekertem félfedésben a tésztaszalagot. (Kb. 6-re lesz elég.) De ugyanúgy meg tudod csinálni egy őzgerincformán, bár akkor csak “fél” kürtöd lesz.
Utána megkened olvasztott zsírral, majd cukorba forgatod (vaníliás cukor, kókuszos cukor, darált diós cukor, darált mákos cukor, fahéjas cukor, kakaós cukor, ki milyet szeret). Majd állítva belerakod a tepsibe. Jól előmelegített sütőben, kb. 10-15 percig sütjük, de közben egyszer óvatosan megfordítod, szeret túlkelni a formán. (Na, meg nálam a papírkarton tekercs méretéből is el kellett vágni, mert túl nagy volt a sütőbe, bele sem merek gondolni, mi lett volna ha később, mikor már rátekertem a tésztát gondoltam volna erre. Valószínű egy sort bosszankodtam volna :))
Lehetne grillnél is sütni, de az nekem kicsit neccesnek tűnik!
Aztán jó melegen elfogyasszátok!

Csernus Molnár Júlia