Öt tojássárgáját kikeverek 30 dkg cukorral és két evőkanál vízzel, majd hozzáadok egy evőkanál étolajat, 20 dkg lisztet, melyben elkeverek egy sütőport és végül a tojások kemény habját.
Kikent, kilisztezett őzgerincformába öntöm a tészta felét. A másik felébe fél deci meleg vízben elkevert egy evőkanál kakaót teszek és így öntöm a másik őzgerinc formába.
Közepes tűznél tűpróbáig sütöm.

A krémhez fél liter tejben megfőzök egy vaníliás pudingot, hűlni hagyom. Közben egy margarint kikeverek 20 dkg porcukorral, majd hozzákeverem a pudingot.
A tésztákat felszeletelem és egy sárga egy barna tésztát váltakozva összeragasztok a krémmel. Azért hívják méteresnek, mert ha elkészül pontosan egy méter lesz. Próbáljátok ki 🙂

Amikor elkészültem az egészet bevonom csokimázzal és hűtőbe teszem pár órára.

És most jön a lényeg 🙂
45 fokos szögben kell szeletelni és így lesz két-, vagy háromszínű egy szelet.