Piskótatekercs

Négy tojásfehérjét verjünk kemény habbá. A tojások sárgájához adjunk 24 dkg cukrot és négy kanál vizet, majd keverjük simára. Ehhez adjunk 16 dkg lisztet és egy fél csomag sütőport, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntve 200 fokon süssük meg. Akkor jó, ha a fogvájó beleszúrva nem marad ragacsos. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk.

Amikor kisült vizes konyharuhára borítjuk, megkenjük baracklekvárral és még melegen felcsavarjuk. Azért kell nedves konyharuha segítségével felcsavarni, hogy ne töredezzen szét a tésztánk.

Már csak meg kell hintenünk porcukorral és felszeletelni.

Ezzel nálunk csak az a “baj”, hogy kihűlés előtt elfogy 🙂

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés