Egy csomag élesztőt megkelesztünk másfél – két deci langyos tejben. Közben egy margarint elmorzsolunk kb. 40 dkg liszttel. Ehhez adunk egy egész tojást, egy pohár tejfölt és egy teáskanál sót, majd végül a felfuttatott élesztőnket. Jól összedolgozzuk, ha kívánja adunk még hozzá lisztet. Egy órácskára langyos helyre tesszük pihenni, de egyszer kinyújtjuk és felhajtogatjuk közben, majd tovább pihentetjük.

Mielőtt kiszaggatnánk a pogácsáinkat késsel berácsozzuk a kinyújtott tésztánkat. A kiszaggatott pogácsák tetejét – miután tepsibe raktuk – megkenjük tojássárgájával. 200-220 fokon szép sárgára sütjük.

Nagyon sokféle pogácsa recept van, de én mégis ezt szeretem a legjobban. Talán azért, mert ez gyerekkorom pogácsája 🙂