40 dkg lisztet, 20 dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, kevés sóval és kb 2 dl. tejföllel, vagy tejjel összegyúrni, hogy rugalmas tésztánk legyen. Egy órát pihentetjük a hűtőben.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszúróval kiszúrjuk. Aranysárgára sütjük.

Kihűlés után sajtkrémet teszünk rá.

A sajtkrémhez 3 tojás sárgáját, 3,5 dl tejet, 4 dkg lisztet sűrűre főzünk.
A tűzről levéve sózzuk és belereszelünk 10 dkg sajtot és közé keverünk még 8 dkg. vajat. Kihűtjük.

A pogácsára teás kanállal ráteszem a kihűlt sajtkrémet és reszelt sajtot szórok rá.

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

Sajtkrémhez:
3 tojás sárgája
3,5 dl tej
4 dkg liszt
8 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt

tetejére:  kb. 10 dkg reszelt sajt

Jó étvágyat!
Beküldő: Mamó