Sajtos rúd

A tejet meglangyosítom, felfuttatom benne az élesztőt, majd hozzáadom a tojássárgáját és a tejfölt.

A margarint és a zsírt elmorzsolom a liszttel, beleszórom a sót, majd hozzáadom a reszelt sajt felét, és az előzőekkel összedolgozom. Nem kell megijedni és túllisztezni, ha kissé lágy a tészta, kicsit lisztesebb deszkán kell kinyújtani. Egy órát állni hagyom. Ujjnyi vastagságúra nyújtom, megkenem a tojásfehérjével, megszórom a maradék reszelt sajttal, végül derelyevágóval (késsel) 1,5 x 10 cm-es csíkokra vágom. Zsírozott, lisztezett tepsiben 220 fokon arany barnára sütöm.

Hozzávalók:

5 dkg élesztő

½ dl tej

60 dkg liszt

30 dkg zsír

20 dkg margarin

10 dkg reszelt sajt

1 tojás

4 kávéskanál só

1 pohár tejföl

Napokig friss marad.

Tipp: Én általában dupla adagot készítek és lefagyasztom. Nagyon jó váratlan vendég esetén. Mikróban pillanatok alatt kiolvad és olyan, mintha frissen készítettem volna.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés