A mézet, zsírt és porcukrot felmelegítem, hozzáadom tojást, a fahéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet, összedolgozom.

A tésztát 0,5 cm vastagra nyújtom, majd különböző formákkal kiszúrom. Zsírozott, lisztezett tepsiben 200 fokon szép világosra megsütöm.

A díszítéshez a tojásfehérjét habbá verem, majd gőz fölött, hozzáadva a porcukrot tovább keverem. Amikor már elég sűrű az állaga – nem folyik, de még csurgatható – lehet díszíteni vele a formákat.

Én mindig dupla adagot készítek, így egyik felét durvára vágott dióba forgatva sütöm, a másik adagot cukormázzal díszítem.

Nagyon sokáig eláll, elrontani szinte lehetetlen. Kezdőknek is nyugodtan merem ajánlani.

Hozzávalók:

  • 14 dkg zsír
  • 14 dkg méz
  • 14 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg fahéj
  • 45 dkg liszt
  • Díszítéshez:
  • durvára vágott dió vagy cukormáz (1 tojásfehérje + 10 dkg porcukor)