Tiroli rétes

1 kg liszthez hozzáadunk 4 evőkanál tejfölt, 4 tojásnak a sárgáját, pici sót és kb. 3 dl langyos vízben elkevert 2 evőkanál ecetet. Ha szükséges vízzel lágyítjuk a tésztát. Elég gumis lesz, de később megváltozik az állaga.

Ehhez az adaghoz 80 dkg margarint megolvasztunk, majd elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet. Kinyújtjuk a tésztánkat és jól megkenjük a lágy margarinnal, majd hűtőbe tesszük amíg a margarin megszilárdul. Ezt addig ismételjük amíg az összes olvasztott margarinunk elfogy.

Ez a mennyiség 18 rúd rétest ad ki, úgyhogy nyugodtan megfelezhetjük a hozzávalókat, ha sokalljuk 🙂

A tésztát kinyújtjuk ráhalmozzunk a tölteléket, ráhajtjuk a két szélét, a végeit alá és megsütjük.

Túrótöltelék: 30 dkg túrót áttörünk, adunk hozzá 1 evőkanál tejfölt, 1 tojást, 2 evőkanál cukrot, 1 evőkanál búzadarát, 1 vaníliás cukrot, mazsolát ízlés szerint és egy kis reszelt citrom héjat és fél citrom levét.

Almatöltelék: 2 kg almát meghámozunk, és lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük. Én szokta ebben is tenni egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet.

Meggytöltelék: Ezt csak kiöntöm az üvegből 🙂 és lecsepegtetem.

Bármilyen töltelékkel készíthetjük.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés