Címke lépfene

Feljelentés a lépfene fertőzés miatt

Jászladányban továbbra is megnyugtató  helyzet. A népegészségügyi, állategészségügyi szakemberek  a  katasztrófavédelem  koordinációja mellett folyamatosan végzik  a  fertőtlenítő, izoláló és megsemmisítő feladatokat. Ezzel párhuzamosan a lakosság részéről  érkezett bejelentéseket,

Jászladány – nincs újabb megbetegedés

A vizsgált állatállományban nem történt újabb megbetegedés a lépfene következtében, ember megfertőződéséről sem érkezett jelzés – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott kedden Jászladányban, a helyi védelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

Közlemény

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság 2013. szeptember 12-én egy Jászladányból származó elhullott juhból kimutatta a lépfene kórokozóját. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve egyidejű értesítése mellett azonnal megkezdte a…

Lépfene Jászladányban – legfrissebb

Az egészségügyi és katasztrófavédelmi hatóságok urai a helyzetnek a Jászladányban feltárt lépfene (antrax) fertőzéssel kapcsolatban – jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Lépfenét mutattak ki Jászladányban

Lépfene, azaz antrax baktériumot mutatott ki egy laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál, akinél helyi zárlatot, forgalmi korlátozást rendeltek el és a fagyasztójában talált húsokat elkobozták.