Címke mángold

Mángold főzelék

Négy-öt gerezd fokhagymát összezúzunk és olajon Öt-hat felaprított mángold levéllel megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha kívánja öntünk alá egy pici vizet. 10-15 perc párolás után felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk.  

Mángoldos omlett

A kockázzunk apróra, a mángold levelet vágjunk vékony csíkokra, a friss bazsalikomot szintén aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze és ezeket a hozzávalókat keverjük a felvert tojásokhoz. Sózzuk, borsozzuk. Én reszeltem bele egy kis füstölt sajtot is. Öntsük az egészet…

Csirkemell tekercs mángold levélnyéllel

Négy szelet csirkemellet kiklopfolunk, sózzuk és borsozzuk. A mángold levélnyeleit megtisztítjuk és pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük és a csirkemell szeletekbe csavarjuk. Végül a tekercseket bacon szeletekbe csavarjuk és megsütjük. Én minden szelet csirkemellbe 3 darab levélnyelet…

Mángold bundában

Jól mossuk meg a mángold vastagabb levélszárait és csepegtessük le, majd az alábbi tésztába mártva olajban süssük aranybarnára. Keverjünk el egy tojást fél deci tejjel, keverjünk bele egy púpos evőkanál lisztet, egy fél kávéskanál sót, és ugyanennyi sütőport, végül egy…