Kúszónövény
Nehézség: 2
Mi kell hozzá?
Műszaki rajzlap (vagy ahhoz hasonló keménységű papír, legjobb, ha már anyagában színezett)
Vágott drót és drótvágó fogó (virágkötészetben használatos, színe általában sötétzöld)
Melegragasztópisztoly
Körző (vagy körül rajzolható pohárka, kupak stb.)
Éles kés vagy tapétavágó
Akril festék (tempera is megfelel a célnak)
Vékony ecset
Virágcserép
Kavicsok

Így készítsd el:

A kúszónövény elkészítéséhez első lépésként készítsd el a kerek leveleket!
Rajzolj a körzővel kb. 5 cm átmérőjű köröket a kartonra (egymástól körülvágható távolságra!) A köröknek nem muszáj egyforma méretűnek lenniük, de arányosak legyenek! Készíts 15-20 db köröcskét, majd vágd körül őket! (Ha nem anyagában színezett kartonnal dolgozol, le kell mázolnod zöldre a köröcskéid minkét oldalát! Ezt megteheted a vágás előtt is.)

Ha ezzel megvagy, vágd be sugárirányban mindegyik körödet, és ragaszd össze kis átfedéssel, ahogyan a képen látod:
Valósághűbb leveleket kapsz, ha világosabb színnel erezetet festesz a levelekre.

Következik a szárak elkészítése: ehhez szükséged lesz a vágott drótra. Vegyél magad elé a levelek számának megfelelő drótszálat, és párat vágj rövidebbre! Ha készen vagy, a drótszálak végeit hajlítsd vissza, így könnyebben rá tudod majd ragasztani a leveleket.
A levelek felragasztásához szúrd át a drót hegyes végét az levél közepén és gyorsan száradó ragasztóval ragaszdmeg a visszahajlított résznél! Hagy megszáradni!

Ezek után nincs más dolgod, mint egyenként összesodorni a leveles drótokat egy szárrá. Vigyázz, hogy az elkészült levelek ne sérüljenek!

Ha készen vagy, helyezd el a kis növényedet egy virágcserépben és stabilizáld kaviccsal,textillel, újságpapír-galacsinokkal! (Ha valóban stabil növényre vágysz, egy tejfölös pohárkába önts gyorsan kötő gipszet és szúrd bele a növénykédet, majd tartsd meg, amíg meg nem köt a gipsz!)
A végeredmény magáért beszél: