Mézeskalács házikók papírból

Nehézség: 1

Mi kell hozzá?
Barna kartonpapír (szétszedett dobozokból, bármilyen méretű és vastagságú megfelel)
Fehér festék vagy toll
Éles kés vagy tapétavágó
Ragasztó
Zsírpapír vagy világos selyempapír
Elemes mécses

Így készítsd el:

Az adventi időszak egyik legklasszabb terméke a mézeskalács, de azok akik már megpróbálták életre kelteni Jancsi és Juliska mézeskalács házikóját, tudják, hogy sok szakértelemre van szükség egy ilyen művelethez. Pontos formákra, jó minőségű mézeskalácsra és sok sok türelemre készüljön, aki mégis nekilát. Ha beérjük a „fogyasztásra nem alkalmas” verzióval is, készítsünk papírból mézeskalács házikót!
Ehhez elő kell venned az általánosban tanult geometriát! Na nem kell pánikba esni, lentebb találsz mintát és nyomtatható verziót is, ami megkönnyíti a dolgod! Rajzold fel két vonalzó segítségével, vagy nyomtass magadnak egy alapot, aztán vágd körbe és lyuggasd ki az ablakoknál is!

Mielőtt összeragasztanád, készítsd el a mintát fehér toll vagy ecset és festék segítségével! Ha szebb ablakokat szeretnél használj zsírpapírt, amit a belső oldalon ragasztasz fel

Ezután már nincs más dolgod, csak összeragasztani az egyes elemeket házikóvá és elhelyezni benne a teamécsest! Nagyon fontos: S.O.H.A. azaz soha! ne használj hagyományos mécsest mert rögtön hamuvá ég a nagy gonddal készített házikód, de ami ennél is fontosabb, borzasztóan balesetveszélyes!
Íme a végeredmény:

Tipp: Készíts fellógatható házikót, amihez nem kell mást tenned, mint az alsó négyzetet is berajzolni és ragasztani! Ebben az esetben mindenképpen készíts egy kinyitható ajtót vagy ablakot, amin keresztül el tudod helyezni a mécsest a házban!