Öt nap, közel harminc fiatal, sokszínű katonai program

Ez alkalommal Pusztamonostor adott otthont a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj Harcos Honvédelmi Táborának. A tábor a gyermekek szüleinek és az érdeklődőknek tartott bemutatóval zárult.

A fiatalok gyönyörű környezetben ismerkedhettek meg a katonák munkájával, sajátíthattak el új képességeket a hazaszeretetre nevelés mellett, melyet a mindennapi életük során is hasznosíthatnak.
Megtanulták az álcázás technikáját, megismerkedtek a tereptan alapjaival, a katonai elsősegélynyújtással, tanultak közelharcot, túlélési technikákat, elsajátíthatták a lőképesség alapjait.
A fiatalok megtanulták mit jelent a csoporton belüli összetartozás, egymásra figyelés, együtt gondolkodás, bajtársiasság. Megtapasztalhatták önmaguk határait, képességeit, megtanulták mi a fegyelem és az önuralom, és új barátokra tettek szert – fogalmazott Pálinkás Tibor alezredes.

A tábor célja nemcsak az, hogy a honvédelem iránt érdeklődőkkel megismertesse a katonák mindennapjait, hanem hogy a pályaválasztás előtt felhívja a figyelmet arra, hogy a katonai hivatás is egy szakma.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x