November az Első Véradók Hónapja az Országos Vérellátó Szolgálatnál

November 27. a Véradók Napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Azért, hogy minél több véradót ünnepelhessünk ezen a napon, az Országos Vérellátó Szolgálat novemberben véradásra hívja azokat a segíteni kész fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon.

A vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg Magyarországon. Kiemelt célunk, hogy minél többen véradóvá váljanak, hiszen a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére.

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2018. novemberében kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen éljenek a segítségnyújtás e formájával, minél többen váljanak véradóvá. Azok között a véradók között, akik november folyamán első alkalommal nyújtják segítő karjukat véradásra, három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellness-csomag kerül kisorsolásra.

Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát és testsúlya eléri az 50 kg. A véradással kapcsolatos további információk elérhetőek itt.

Kérjük, tegye meg az első lépést, és keresse fel az Önhöz legközelebbi véradási helyszínt, amelyekről itt és itt tájékozódhat.

Forrás: ovsz.hu