Az országos döntőnek Lenti adott otthont.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” versenyének országos döntője 2018-ban Lentiben került megrendezésre, amelyet a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett meg.

A versenyt 2018. április 25-én ünnepélyes keretek között Lentiben, a Városi Művelődési Központ színháztermében Berzai Zsolt c. r. alezredes és Anti András r. alezredes nyitotta meg, amelyet az Albatrosz táncegyüttes bemutatója színesített.

A közlekedésbiztonsági rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megmérettetésben az ország valamennyi megyéjéből 60 fő középiskolás fiatal vett részt. A diákok 2018. április 25-én elméleti, 26-án ügyességi és szabályossági gyakorlati versenyszámokban mérték össze tudásukat.

Az eredményhirdetésen és a nyeremények átadásában 2018. április 27-én részt vett Szádvári József r. alezredes az Országos Baleset-megelőzés Bizottság képviseletében, Drávecz Gyula Lenti város alpolgármestere, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai és a rendezvény támogatói.

A verseny az alábbi eredményekkel zárult:

Kerékpáros egyéni helyezések:

Nágl Maja (Fejér megye)
Pozsga János (Hajdú -Bihar megye)
Bukta Szimonetta (Heves megye)

Segédmotor-kerékpár egyéni helyezések:

Szilágyi Károly (Csongrád megye)
Vámosi György
Németh Péter (Komárom-Esztergom megye)

Személygépkocsi egyéni helyezések:

Horváth Luca Sára (Zala megye)
Papp Ádám (Szabolcs- Szatmár- Bereg megye)
Lukics Gábor (Somogy megye)

Csapatverseny:

Somogy megye
Zala megye
Jász – Nagykun – Szolnok megye

Kép: balról jobbra Szilágyi Márk (Mezőtúr), Kalmár Richárd ( Túrkeve) Bajzáth Márton ( Jászalsószentgyörgy )

Forrás: police.hu