Elsők között mentek segíteni a megyei önkéntesek a Nyírségbe

A hazai sajtót bejárták a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére lecsapott vihar képei. Meghaladta az ezret a természeti csapás okozta károk miatt érkezett bejelentések száma, amelyek felszámolására más megyék segítségére is szükség volt. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből rengeteg hivatásos- és önkéntes tűzoltó érkezett.

Már múlt hét csütörtökön elindult a megyei mentőcsoport tagjaként a Mentő és Tűzoltó Egyesület Túrkeve, valamint a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport egysége, hogy segítsen a kárfelszámolásban. Később Jászapátiból, Jászárokszállásról, Jászboldogházáról, Jászszentandrásról és Jászalsószentgyörgyről érkezett összesen huszonnégy önkéntes, akik négy Szolnok megyei hivatásos tűzoltó koordinálásával végezték feladataikat.

A megyei önkéntesek szabadidejüket feláldozva két napig folyamatosan dolgoztak Kisvárdán, Rétközberencsen, Tiszakanyáron, Pátrohán, Dögén, Gyulaházán és Ajakon. Jellemzően kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, míg máshol tetőjavítást, -fóliázást, illetve bontási munkálatokat végeztek. A jászkunságiak önálló irányítás mellett dolgoztak, ezzel is jelentős terhet levéve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vezetés válláról.

Az önkéntesek mellett hivatásos tűzoltók is segítették a kárfelszámolást, hiszen Szolnokról, Jászberényből és Karcagról is útnak indultak egységek, akik csütörtökről vasárnapig, éjjel-nappal dolgoztak megyeszerte a károk felszámolásán.

Forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x