Énekelni szeretők csatlakozását várják egy rekordkísérlethez, melynek célja, hogy december 15-én a világ számtalan pontján egyszerre minél többen énekeljék ugyanazt a két népdalt – olvasható a Kodály nyomában online zenei játék honlapján.

A kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ által meghirdetett Kodály nyomában háromfordulós online zenei játék záró rendezvényén egy rekordkísérlettel is készülnek a szervezők. A december 15-i ünnepélyes díjátadón a kecskeméti kórusok közösen éneklik a Kodály által gyűjtött Röpülj páva és A juhász című népdalokat. A közös énekléshez a világ bármely pontjáról csatlakozhatnak további kórusok és énekelni szerető emberek.

Nem kell mást tenni, mint a játék honlapján regisztrálni, valamint telefonnal vagy kamerával megörökíteni a produkciót, és feltölteni az esemény YouTube csatornájára. A regisztrációt követően a csatlakozók minden szükséges információt megkapnak a visszaigazolásban.

A játék vonzóbbá tételéért a regisztrált és résztvevő kórusok, valamint egyének közül sorsolással választanak egyet-egyet, akik egyhetes nyaraláson vehetnek majd részt a Hírös Agóra ifjúsági táborában Parádon, a Mátrában.