A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fejes család ( Jászberény) autót ugyan nem nyert, de a legifjabb családtag különdíját vehetett át, mint a Vas megyei feladatokban legsikeresebben szereplő gyermekversenyző a Közlekedik a család országos döntőjén.

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt, amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása. A verseny országos döntőjét 2019. június 22-én és június 23-án rendezték meg Vas és Zala megyében.
A játékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, akik közül legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.
Az elmúlt két hónap során megrendezett 20 területi versenyen – amelynek során a családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek – összesen 682 család mérettetett meg, míg a fődíjért, egy Skoda Fabia típusú személygépkocsiért a megyei döntők győztesei, összesen 20 család versenghetett.
A kétnapos versenyt nehezítette a szélsőséges időjárás, ami alaposan próbára tette a vetélkedő családokat. A heves záporok és a szél sem tudta azonban útjukat állni és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.
A versenyző családokat az eredményhirdetésen Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte. A döntőn résztvevő családok egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak és – a fődíj birtokosai kivételével – egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.