Több mint 50 család vett részt a vetélkedősorozat megyei döntőjén Jászberényben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. május 25-én ismét Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára. A rendőrség ezen a rendezvényen is hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, elsősegélynyújtási feladatokat oldottak meg, a felnőttek vezetéstechnikai tudásukat mérték össze, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket.

A verseny eredménye:

I. helyezett: Fejes család (Jászberény)

II. helyezett: Baranyi család ( Jászberény)

III. helyezett: Kövér-Somoskeőy család ( Jászberény)

A megmérettetés első helyezettjei képviselhetik megyénket a 2019. június 22-én és 23-án Vas és Zala megyékben megrendezésre kerülő országos döntőn.

A rendezvény végén valamennyi résztvevő család ajándékot vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától.

Forrás: police.hu