December 5-én délelőtt ünnepélyes keretek között adták át az iparterületi utat Jászfényszarun, amely a “Jászfényszaru Ipari Park fejlesztése a megközelíthetőség javításával” elnevezésű projekt 1. ütemének keretében épült meg.

A 11,5 tonna teherbírású, 6 méter széles és 2150 méter hosszú útszakasz használatához szükséges a 32-es számú főúthoz való csatlakozás kiépítése, melynek megvalósulása 2019-ben, a 32-es számú főút felújításakor várható. A most átadott út egyszerre szolgálja a térséget, a lakosságot és a gazdaság szereplőit, hiszen részét képezi a teljes ipari park közúthálózata kialakításának.

Az átadó ünnepségen megjelenteket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony köszöntötte, majd köszönetét fejezte ki a projekt előkészületeiben és megvalósításában résztvevők munkájáért.
“Ez az út nem arra szolgál, hogy átszaladjanak rajta, hanem arra, hogy megálljanak, körülnézzenek, esetleg letelepedjenek, itt dolgozzanak, itt lássák a jövőjüket, itt Jászfényszarun” – zárta köszöntőjét a polgármester asszony.

Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője többek között szólt az elmúlt évek eredményeiről, a 32-es számú főút felújításának fontosságáról.Végezetül méltatta a várost, mely példát mutatott munkahelyteremtésben, az infrastruktúra fejlesztésében, valamint a családtámogatás erősítésében.

Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta a Kormány vidéki élet javítása érdekében tett intézkedéseit, szólt a “Magyar falu” program indításáról, melynek egyik eleme a kistelepülések belterületi útjainak felújítása lesz.

Az ünnepélyes útátadás zárásaként Kiss Gábor esperes atya megáldotta az új utat.